Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ 8.00...Σχόλιο ανήσυχου: Πόσο άθλιο είναι. Αυτοί που κερδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να προσπαθούν να μας πείσουν πως πρέπει να αποδεχτούμε τις μειώσεις των μισθών και συντάξεων.
Πόσο στοιχίζει το ιερατείο της στοχευμένης μνημονιακής προπαγάνδας, που προσπαθεί να πείσει τον κοσμάκη ότι μπορεί να ζήσει με 300 και 400 ευρώ τον μήνα; Και ποιος το πληρώνει; Αν δει κανείς τις φορολογικές δηλώσεις των ανθρώπων που μπαίνουν στο σαλόνι των περισσότερων νοικοκυριών της χώρας, αυτών δηλαδή του κεντρικού δελτίου του MEGA, θα πάθει σοκ.

Τη διετία της κρίσης και του μνημονίου η οικογένεια (ατομικό εισόδημα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίμας 410.000 ευρώ και η Ολγα Τρέμη 480.000 ευρώ.

Από τη στιγμή που έχουν τέτοια συμβόλαια, κανείς δεν τους κατηγορεί για τα ποσά που εισπράττουν. Καλά κάνουν και τα παίρνουν.

Ωστόσο υπάρχει μια σημαντική και ύποπτη λεπτομέρεια.

Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιμαζόμαστε να αναχρηματοδοτήσουμε τη στιγμή που η λιτότητα μας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA.

 Με απλά λόγια, ο φορολογούμενος πολίτης που καλείται να (επι)ζήσει με όλο και μικρότερο μισθό, είναι αυτός που φουσκώνει όλο και περισσότερο τον λογαριασμό των πρετεντέρηδων…

Αλλά μην κάνεις τίποτα…

Από το unfollow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου