Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΒΛΑΚΑΣ !!!

Με αφορμή την δήλωση Βενιζέλου σχετικά με την εξάντληση του, από την πολύ δουλειά, θυμήθηκα πως περιγράφει τον ποιο επικίνδυνο εργαζόμενο, ένα παλαιό εγχειρίδιο στελεχών.Ανέτρεξα επίσης στο ''Εγχειρίδιο Βλακείας''του Χαριτόπουλου, όπου αναφέρονται όλοι οι ορισμοί του βλάκα.
Η χειρότερη μορφή,το ποιο αναποτελεσματικό άτομο,αυτό που επηρεάζει αρνητικά όλη την ομάδα,αυτό που δημιουργεί, ΜΟΝΟ, προβλήματα,είναι ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΒΛΑΚΑΣ!!!!!
Όταν ο βλάκας, είναι τεμπέλης,δεν δουλεύει,δεν έχει αρμοδιότητες,δεν ''παίζει'',είναι στον ''πάγκο'',επομένως δεν παράγει τίποτα,είναι αβλαβής.Λένε ότι, όποιος δουλεύει κάνει λάθη.Φανταστείτε λοιπόν κάποιον βλάκα να δουλεύει.Κάνει συνέχεια λάθη. Μέχρι τελικής εξάντλησης.Υποθέστε ότι υπάρχει ένας υπάλληλος,ένας εργάτης, ο οποίος δουλεύοντας μέσα στο ωράριο του, κάνει πέντε βλακείες αλλά αυτός θέλει, να δουλέψει και υπερωρίες,να δουλέψει και τα Σαββατοκύριακα,να πάρει δουλειά και στο σπίτι!Πόση επιπλέον παραγωγή βλακείας θα παραχθεί.Πρέπει να είναι πολύ κουραστικό.Ειδικά όταν τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εμφανώς ορατά,σε όλους τους υπόλοιπους της ομάδας.
Η ποιο επικίνδυνη περίπτωση, με ανεπανόρθωτες επιπτώσεις για το σύνολο,είναι αυτά τα χαρακτηριστικά, να τα παρουσιάζει, ένα σημαντικό στέλεχος της ομάδας.Ένας αρχηγός,ένας υπαρχηγός,ένας επικεφαλής, ο οποίος έχει αναλάβει ένα έργο που τα αποτελέσματα πιθανόν να επηρεάσουν την ζωή και το μέλλον των υπολοίπων..Η Ελληνική πολιτική επικαιρότητα είναι γεμάτη από τέτοιας μορφής στελέχη.
Τα ονόματα και οι συσχετισμοί είναι''τυχαίοι''και ΑΝ θέλετε,δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ανήκουν σε φανταστικά πρόσωπα!! Εγώ, συνήθως,ονόματα δεν λέω.Αν δεν θέλετε,η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας.Πάντως θα αναφέρονται χωρίς να έχουν ουδεμία σχέση, με το παραπάνω κείμενο!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!Αυτοί είναι επικίνδυνοι να σας μηνύσουν για συκοφαντία,Κάτι παραπάνω ξέρω.
Συμπληρώστε την λίστα των ονομάτων που κατά την γνώμη σας΄έχουν τα ''απαραίτητα προσόντα'', από μόνοι σας!!!Είναι ένα πανεύκολο πρόβλημα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου