Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

Η ταινία “Ο μεγάλος Δικτάτωρ”, γυρισμένη το 1940, είναι η πρώτη ομιλούσα ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν στο ρόλο του Σαρλώ. Πεισματικά αρνιόταν, για μιάμιση περίπου δεκαετία, να ακολουθήσει την τεχνολογική εξέλιξη που επέτρεπε την ομιλία στον κινηματογράφο. Όταν τελικά ενέδωσε, το έκανε γιατί είχε πραγματικά κάτι να πει, συγκλονίζοντας όλο τον κόσμο τότε, αλλά και τις μετέπειτα γενιές που θα ερχόταν σε επαφή με το φιλμ..

Ο “Μεγάλος Δικτάτορας” είναι μια ταινία που σατιρίζει τα σατανικά σχέδια του Χίτλερ. Με τον Τσάπλιν σε διπλό ρόλο, σαν δικτάτορας και σαν Εβραίος κουρέας που μοιάζει με τον πρώτο, το φιλμ παρουσιάζει τα μονοπάτια της ζωής των δύο πρωταγωνιστών έως ότου αυτά διασταυρώνονται και ο ένας παίρνει την θέση του άλλου.

Η σκηνή που ακολουθεί είναι η τελευταία της ταινίας. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός πως ο άνθρωπος που έγινε παγκοσμίως γνωστός για το ταλέντο του στις βουβές ταινίες, όταν αποφασίζει τελικά να μιλήσει βγάζει έναν από τους σπουδαιότερους λόγους στην ιστορία του κινηματογράφου.
πηγή:dimplakia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου