Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΟΣΔΑΓΛΗ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1952 !!!



Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Πρίν απο λίγο, δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο ιστολόγιό μας με τίτλο: Ο ποιητής Ισίδωρος Πόσδαγλης γνώριζε το μέλλον της Ελλάδας απο το 1952 ! και πραγματικά συγκλονίστηκα καθώς το διάβαζα. Τον συγκεκριμένο Οικονομολόγο, ποιητή και Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ομολογώ - ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ - οτι δεν τον γνώριζα ούτε τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου. Και σήμερα έμαθα τόσα πολλά γι αυτόν, που πραγματικά βουίζει το κεφάλι μου!

Διαβάζοντας όμως το άρθρο ως το τέλος, διαπιστώνω οτι μιλούσε για έναν πίνακα, στην εξής παράγραφο:
"Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θαναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους.Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους."

Πίνακας ή χάρτης όμως δεν υπήρχε πουθενά! Και μάλιστα το άρθρο καταλήγει με ερώτηση (Σε ποιο χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής;) και με μια υποσχετική (Ίσως τα πούμε σε ένα άλλο άρθρο!)

Απο κείνη την ώρα, δεν είχα ησυχασμό! Κι αυτό διότι, η μελέτη, το πόνημα δηλαδή, του πραγματικά μεγάλου αυτού Ελληνα, όχι μόνο με είχε βάλει σε τρομερές σκέψεις, αλλά και κάτι χειρότερο! Οτι τελικά, είμαστε ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ενός ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ μιας απίστευτης ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ, οι οποίοι είχαν βάλει σκοπό να μας εξολοθρευσουν εδώ και πάνω απο μισό αιώνα!

Καλύτερα όμως να τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους για να βάλουμε σε κάποια τάξη τις σκέψεις αλλά και...το θυμό μας. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Ο Ισίδωρος Πόσδαγλης, δε χωράει αμφιβολία οτι υπήρξε, εκτός απο ήρωας, κι ένας διακεκριμένος επιστήμονας. Το βιογραφικό του τα λέει απο μόνο του. Ο μεγάλος του πατριωτισμός, τον έσπρωχνε να θέσει την πραγματικά προχωρημένη του σκέψη στην υπηρεσία της πατρίδας και γι αυτό απο τα 15 του χρόνια, απο μικρό παιδί σχετικά, το 1922, είχε ενταχθεί στον "Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης" κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία. Δεν είχε καλά-καλά τελειώσει το Γυμνάσιο δηλαδή και το μυαλό του έτρεχε με ιλιγγιώδεις ταχύτητες! Και για το καλό της πατρίδας του! Το πόσο σπάνιο είναι κάτι τέτοιο, το ξέρουμε απο τους νέους του σήμερα. Καμμία σχέση. Αρα, το πρώτο λοιπόν συμπέρασμα που ανάγουμε μέχρις εδώ, είναι οτι επρόκειτο για ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ.

Προχωράμε.

Στα 18 του, σαν ήρθε δηλαδή ο καιρός για να σπουδάσει την αγαπημένη του επιστήμη, τα οικονομικά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση, όπου και σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας -το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ - και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά σχέδια -προγράμματα της τότε Σοβιετίας.

Δεύτερο συμπέρασμα που ανάγεται, είναι το γεγονός οτι ο Πόσδαγλης εθεωρείτο ήδη απο τους Σοβιετικούς ως διάνοια! Και γι αυτό, τον βάζουν να συνεργαστεί - αν και φοιτητής ακόμη - με τους πλέον κορυφαίους οικονομολόγους της Ρωσίας πάνω σε άκρως απόρρητα προγράμματα! Οι Ρώσοι λοιπόν, εκμεταλλεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τις γνώσεις και τις ιδέες του και τον εντάσσουν στην ελίτ των κορυφαίων επιστημόνων της τότε Σοβιετικής Ενωσης!

Πάμε παρακάτω.

Ξεσπάει ο πόλεμος, η Ελλάδα μπαίνει κι αυτή αντιστεκόμενη στον Άξονα και ο Πόσδαγλης γυρνάει πίσω για να ενταχθεί στον αγώνα. Μετά την εισβολή και κατοχή απο τους Γερμανούς, μπαίνει στην Εθνική Αντίσταση και μέσα από κεί, αρχίζει και περνάει διάφορα μηνύματα στους συντρόφους του στο ΕΑΜ, που όπως φαίνεται, δεν άρεσαν καθόλου στους "φίλους" και "συμμάχους" Αγγλους, οι οποίοι και μετά το τέλος του πολέμου τον συλλαμβάνουν και τον παραδίδουν στη Χωροφυλακή! Γιατί τον συνέλαβαν και μάλιστα έτσι, απροκάλυπτα, χωρίς σοβαρή αιτία; Μήπως επειδή τον θεωρούσαν ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ; Ναί, αλλά άκρως επικίνδυνο ως πρός τί; Τι θα μπορούσε να ξέρει ένας άνθρωπος, που έλειπε απο την Ελλάδα τόσα χρόνια, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τη χώρα του αλλά και γι αυτούς;

Για να διαπιστώσω του λόγου το αληθές, έκανα άνω κάτω το διαδίκτυο αλλά δε κατόρθωσα να ανακαλύψω απολύτως τίποτε, πέραν ορισμένων άρθρων που γράφτηκαν γι αυτόν και που ήταν περίπου σαν αυτό που δημοσιεύτηκε και στο παρόν ιστολόγιο.
Απολύτως τίποτε;

Οχι ακριβώς.

Μπορεί να μην ανακάλυψα γιατί τον συνέλαβαν οι Αγγλοι τότε με τέτοια πρεμούρα και τον παρέδωσαν άρον-άρον στους χωροφύλακες, αλλά έπεσα πάνω σε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Σε έναν πίνακα. Εναν πίνακα που φαίνεται να είναι ο "χάρτης" στον οποίο αναφέρεται και ο συντάκτης του προηγούμενου κειμένου κι αν είναι όντως αυτός, τότε μιλάμε για τη μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος που μας κυβερνάει εδώ και...μισό αιώνα!
Συνεχίζω.

Παρά λοιπόν το γεγονός της "μυστηριώδους" συλλήψεως και κρατήσεως του, ο Πόσδαγλης δεν πτοείται. Και μέσα στη φυλακή, κατορθώνει και ολοκληρώνει ένα όνειρο που το επεξεργάζεται απο τα 15 του χρόνια, ένα οικονομικό σχέδιο για την πατρίδα του που έχει τον τίτλο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", και που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο "των ολίγων και εκλεκτών", τον εκδοτικό οίκο "Μπιστιρλή". Ενα κείμενο, που προκαλεί πάταγο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, μιας και αναλύει το κατ΄εξοχήν Πατριωτικό Οικονομικό μοντέλο, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί εκτός απο την Ελλάδα και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα!

Ως εδώ εντάξει.

Ομως ο Πόσδαγλης δεν σταματάει εδώ. Μέσα στο βιβλίο του αναλύει και τεκμηριώνει θεωρίες που ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ χρηματοοικονομικό οργανισμό και στις συνεργαζόμενες με αυτούς κυβερνήσεις! Ο Πόσδαγλης με άλλα λόγια, ξεμπροστιάζει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ που απεργάζονταν οικονομικά σχέδια εξόντωσης λαών μέσω του χρέους καθώς στην ουσία του, ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να το κάνουν!

Ο Πόσδαγλης λοιπόν, γράφει στη σελίδα 17 του βιβλίου του και στο κεφάλαιο με τίτλο "Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα" τα εξής:
"Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη."

Αυτό ακριβώς δεν συνέβη και εξακολουθεί να συμβαίνει στη πατρίδα μας σήμερα;

Και περνάμε στο πλέον ασύλληπτο που περιγράφεται στην πιο κάτω παράγραφο, στη σελίδα 24 του βιβλίου:
"Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά.

Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών - που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει - θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους."

Εδώ τώρα τι μπορεί να πεί κανείς; Απλά μένει με το στόμα ανοιχτό, σωστά;

Και τα ερωτήματα τώρα:

Πρώτον,
πώς μπορούσε ο Πόσδαγλης να γνωρίζει οτι η Ευρώπη σκόπευε να εκδώσει δικό της νόμισμα;

Δεύτερον, πώς μπορούσε να ξέρει οτι μόνο οι τέσσερις αυτές χώρες της Ευρώπης κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, δηλάδή η Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία επρόκειτο να γίνουν ο κατ΄εξοχήν στόχος όταν και εφ όσον θα δεχτούν το ευρωπαικό νόμισμα;

Και τρίτον, το πλέον ανατριχιαστικό, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΣΤΟΧΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΞ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ; Γιατί αυτό λέει η τελευταία παράγραφος του κεφαλαίου αυτού στο βιβλίο του και αποτυπώνεται και στον χάρτη, για τον περι ού ο λόγος!
"Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θαναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους.Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους."

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παρακάτω είναι ο χάρτης στον οποίο αναφέρεται ο Πόσδαγλης ο οποίος είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ!
Ο χάρτης-πίνακας στον οποίο αναφέρεται ο Πόσδαγλης
Να λοιπόν που οι Ναζί είχαν αποτυπώσει πλήρως τους χώρους όπου υπάρχουν πετρέλαια (το βλέπετε στο χάρτη, είναι οι περιοχές που σημειώνονται με τις τελίτσες) και το ακόμη χειρότερο, βλέπετε και τον δρόμο του ΑΓΩΓΟΥ απο τον οποίο θα διοχετεύεται το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην ευρώπη! Και αυτός ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Τώρα λοιπόν εξηγούνται ΟΛΑ!

Τώρα επιτέλους, βρίσκουν εξήγηση τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ!

Να λοιπόν αυτο το ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ που γνώριζε ο Πόσδαγλης και που γι αυτό ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ απο τους Αγγλους, γι αυτό κρατήθηκε τόσο καιρό στις φυλακές και ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ το βιβλίο του κάθε φορά που εκδίδονταν και γι αυτό κυκλοφορούσε ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ και μόνο σε ανθρώπου; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ! Και φυσικά, ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ γι αυτό το ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΥΑΛΟ, ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΗΡΩΑ, που η πατρίδα του η ίδια ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕ!...

Το ψέμμα και η απάτη, καθώς γνωρίζετε συνέλληνες, ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ. Δυστυχώς όμως, αυτή τη φορά, κράτησε 60 ολόκληρα χρόνια αυτό το μυστικό της απάτης. Ομως κάποτε, έρχεται η ώρα που ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ! Ασφαλώς και ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΟΛΑ σε τούτη τη χρονική περίοδο που με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τα πάντα παύουν να είναι για πολύ "κρυπτά υπο τον ήλιον"!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ (ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ, ΕΚΠΟΝΗΣΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!

ΠΟΤΕ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

"ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" ΛΟΙΠΟΝ ΑΘΛΙΑ ΤΟΜΑΡΙΑ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου